Хрњак: Нећемо да плаћамо "рекет" да би се о нама лепо писало

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 20.03.2018. (2)

Станислава Хрњак
Чланица Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди

Уважавајући право на слободу писане и изговорене речи сваког појединца укључујући и оне који се баве новинарством, до сада нисмо често реаговали на писање лидера кикиндске опозиције, члана пропалих политичких партија ЛДП и ПСГ и квази професионалног новинара, Жељка Бодрожића.

Сведоци    смо    бесомучног    обрачуна    поменутог  Бодрожића    у    свом  недељнику „Кикиндске“ са функционерима Српске напредне странке. Медијски притисак који Бодрожић жели да произведе посебно се појачава уочи избора или пак непосредно пре расподеле новца медијима по конкурсу који расписује градска управа. Не треба бити много паметан и мудар да би се позадина „професионалног новинарства“ довела у везу са личним и политичким интересима. Као и свих претходних година, лидер кикиндске опозиције Жељко Бодрожић бесомучно се вербално обрушио на напредњаке незадовољан одлуком о расподели средстава по конкурсу за суфинансирање медијских садржаја. Комисија је у складу са Законом о јавном информисању урадила свој посао, запримила све пристигле пројекте, анализирала допринос развоју медијског плурализма, људских права и потпуном професионалном и непристрасном информисању грађана и од пристиглих 25 пројеката, десет одбила са непотпуном и неодговарајућом документацијом. Истине ради, свих претходних година чланове комисије су чинили други људи, те тако и ове у односу на претходну годину, али очигледно да и „ови други“ нису по мери професиoналног пљувача, Жељка Бодрожића. То већ није проблем ни тих честитих људи, а ни Српске напредне странке, јер ни једнима ни другима није циљ да плаћају „рекет“ да би се о њима лепо писало.

За овог „великана новинарства“ и политичара у покушају то је само још једна прилика да се на простачки и најмизернији начин обрачуна са челним људима Српске напредне странке и то без аргумената, у свом препознатљивом стилу мрзитеља. За разлику од Бодрожића и кикиндске опозиције, људи који воде град, раде врло савесно и рачун полажу грађанима. Да подсетимо, више од педесeт посто подршке добисмо за свој учинак. За нас су грађани људи које треба уважити, а за Бодрожића, како је на насловној страни свог личног политичког таблоида „Кикиндске“ и сам навео, „СНС ОВЦЕ“.

Сви који иоле прате медијску сцену у Кикинди јасно уочавају разлику између професионализма са једне и дрскости и безобразлука са друге стране. Сувишно је то посебно и наглашавати. О томе који је медиј независтан и слободан суде грађани, ако ни по чему другом, онда се то по тиражу може закључити, чиме се Бодрожићев таблоид „Кикиндске“ не може похвалити, али му ту не може помоћи комисија, а још мање Српска напредна странка.

Што се нас тиче, само напред у нове пљувачине, једино би можда могао да размисли о томе да у складу са „професионализмом“ поштеди колеге из других редакција.

Служба за информисање
Српска напредна странка