Саопштење Српске напредне странке Војводина

Српска напредна странка Војводине у потпуности одбацује све наводе високог функционера Покрајинског одбора Демократске странке Небојше Новаковића, који у недостатку јасног става своје странке у вези са мигрантском кризом покушава да насумичним лупетањем одговори на изазове времена, који траже памет, стратегију и одговорност.

Све оно за чим Демократска странка и њени коалициони партнери већ  годинама трагају губећи се у беспућима унутрашње, али и спољне политике. У том смислу, врхунац глупости коју је покушао да пласира Новаковић је оптужба да власт у Србији има било какве везе са најављеним  антимигрантским скупом у Кикинди. Подсећамо Новаковића да нису српски напредњаци, него његов коалициони партнер из Савеза за Србију Бошко Обрадовић, организовали тзв. брендирану хладњачу, која у кампањи ироничног назива „Ослобођење“ , шири ксенофобичну политику у Србији. Такође, подсећамо Обрадовића да су међу главним организаторима скупа у Кикинди Драган Козић и Јелена Прочикевић блиски странци Вука Јеремића и организацији  „1 од 5 милиона“. Новаковић ће кад тад морати да се суочи са истином да је, упркос томе што покушава да се представи као део демократског корпуса, његова странка у коалицији са следбеником Димитрија Љотића и  да у том контексту о томе ко прогони мигранте мора да поприча са својим коалиционим партнером Бошком Обрадовићем.

Српска напредна странка с тим нема ништа, а о томе како се односимо према  мигрантској кризи  доказ су похвале и признања највећег дела домаће, али и светске  јавности и представника свих међународних институција.