Саопштења

Саопштење за јавност, 02.04.2015.

Сада је свима потпуно јасно да је лидерка кикиндске опозиције, Јулијана Јованић, од последње седнице СО Кикинда, када је јавно признала да не зна да протумачи планирани буџет, успела  да осмисли неколико реченица које нам истини за вољу и нису баш биле јасне и које су дефинитивно пале у сенку театралног наступа са све драмским паузама у излагању. Осим паушалних оцена, покушаја драмског приказа целокупне ситуације, по већ устаљеном обичају говорника ДС и последња конференција је обиловала говором мржње.

Јасна је ваша намера да ћете сву прљавштину, неред, мучне проблеме које сте проузроковали, као и тешку материјалну ситуацију грађана Србије и Кикинде злонамерно користити у вашој прљавој кампањи. Тако сте на жалост тек сада приметили веома тежак положај запослених у „Цимосу“, „Този Марковићу“ и другим под вашим режимом приватизованих предузећа.

Докле више господо из ДС вас треба подсећати на све што сте учинили овом граду и коме се ви то представљате као забринути грађани кад сте за само неколико година успели из овог града да отерате младе образоване људе, поделите нас на подобне и неподобне и од Кикинде направите провалију из које се чупамо већ годину и по дана санирајући све дугове и штете које сте за собом оставили. Колико пута вам треба још поновити да сте само за адаптацију једног дела зграде Општине потрошили 500.000 евра и за тај посао вам је скела три године стајала, 400.000 евра сте дали за пројекат којим сте поставили инфо стубове по граду које нико и не погледа, у свим јавним предузећима сте оставили милионске дугове при чему се посебно истакао ваш функционер, експерт који је „Топлану“ са 13 милиона на рачуну увео у дуг од 270 милиона динара. Ништа мање важан је и бивши вам колега, сада љути конкурент за лидера опозиције, Мићо Стојановић који је у „Аутопревозу“ направио 42 милиона дуга и то је половина била на име доприноса за плате запослених! Документацију потребну за планска уређења уговорили сте за абнормалних 37 милиона динара, а тровање пацова нас је коштало 60.000 евра. Колико сте госпођо Јованић приходовали по пројектима, срамним и измишљеним путовањима и шта сте тиме овом граду оставили као резултат? Коме ви данас и са којим правом говорите о граду духова? Објасните грађанима Кикинде, студентима, ученицима и родитељима, како сте успели да упослите толико чланова ДС у Дом ученика „Никола Војводић“, је ли то Установа за пропале функционере ДС, колико вас директора, помоћника и заменика директора има, јесте ли успели да уштедивши на оброцима за ученике и грејању које викендом искључујете  обезбедите довољно пара за све ваше плате, журке у Дому и колективна путовања?

И могли бисмо данима о вашим достигнућима говорити,  али без обзира на све, СНС ће без калкулисања наставити да се бави најтежим проблемима наше Кикинде,  те за вас у овом тренутку немамо више времена, и предлажемо вам  да се јавите на све будуће расписане конкурсе, али да обратите пажњу на то да је један од услова конкурса да по кабинету не ходати боси и не одмарате на столици.


Општински одбор СНС Кикинда