Саопштења

Саопштење за јавност, 29.12.2015.

Српска напредна странка је запрепашћена политизацијом случаја хапшења неколико бивших и садашњих функционера током протеклог викенда и нервозном реакцијом неких политичких странака, које очигледно сматрају да осумњичени за криминал треба да буду на слободи, да је такозваним политичарима све дозвољено, а да је чланска карта ових странака довољна да се сваки осумњичени ослободи одговорности под плаштом тобожњег „политичког прогона“.

Желимо јасно да нагласимо да нећемо допустити ову замену теза, јер нико није привођен зато што је осумњичен да је члан неке странке или зато што је иза себе оставио нешто корисно, већ зато што су осумњичени да су намештали јавне набавке и новац грађана отимали и носили кући.

Евидентно је да су силне милијарде испариле из Кикинде, да је Општина доведена на ивицу банкрота, а да је расветљавање овог случаја  само мали део одговора којим ће грађанима Кикинде коначно бити објашњено како се радило у периоду док су ови „прогоњени“ вршили власт и колико су се тако јадни и прогоњени обогатили, док је Кикинда као град пропадала, а њени грађани сиромашили. Уверени смо да су ове чињенице врло добро познате садашњим и бившим функционерима Демократске странке и зато је неукусно јавно тражити алиби за сва преиспитивања која за циљ имају правичност и успостављање правне државе.

Српска напредна странка пружа пуну подршку државним органима, очекује да се борба против криминала и корупције настави и да сви који су учествовали у било каквим незаконитим пословима буду приведени правди, без обзира на чланску карту коју поседују, или на политику за коју се залажу.

 

Српска напредна странка
Општински одбор Кикинда
Служба за информисање