Вести

150 чланова Демократске странке Србије прешло у Српску напредну странку

У претходних годину и по дана власти у Кикинди, Српска напредна странка је стожер те власти, а оно што је кључно јесте да су наше активности у том периоду, али и планови за будућност, врло озбиљни и утемељени у политици коју спроводи СНС и премијер Александар Вучић. Оно што јесте потврда нашег рада у претходном периоду је то да су предузете све радње на побољшању квалитета рада грађана општине Кикинда, у свим сегментима друштвеног живота. У претходним месецима СНС је странка отворених врата за све грађане наше општине и ми разговарамо са свим нашим суграђанима, о свим проблемима који их муче.

"Потпуно смо свесни ситуације и сматрамо да нам је велика подршка грађана Кикинде један од најважнијих покретача. У тим месецима имали смо и један озбиљнији прилив нових чланова и наше задовољство у том смислу је веома велико. Оно што посебно желим да истакнем данас, на моје велико задовољство, јесте да смо претходних неколико дана примили у чланство СНС 150 бивших чланова ДСС у Кикинди. Узимајући у обзир да је наша сарадња изузетно добра, да смо се разумели у претходном периоду, да је политилка ситуација таква каква јесте, да се неке политичке и друштвене околности мењају, задовољство нам је што су ти људи препознали нашу странку као странку у којој ће моћи радити, у којој ће се чути њихово мишљење и поштовати њихово ангажовање. У име ОО СНС захваљујем им се на поверењу и потпуно сам сигурна да ћемо заједнички постизати оне циљеве које постављамо." - истакла је Станислава Хрњак.

Јавности се обратио и Миливој Лињачки, члан општинског већа општине Кикинда и доскорашњи председник окружног одбора Демократске странке Србије: 

"Јавност је у већој мери упозната са дешавањима у Демократској странци Србије. Након седнице ГО ДСС одржане 23. маја странка је у дубокој кризи. Иако је на тој седници дотадашњи потпредседник ДСС Миленко Јованов поднео оставку, ми смо и даље остали у странци надајући се да ће се у наредном периоду решити одређени проблеми и да ће преовладати разум. Нажалост, испоставило се да нисмо били у праву. Председница ДСС је наставила обрачун са својим неистомишљеницима и из те странке су избачени сви они који су и најмање имали различито мишљење. Сви они који су били блиски Миленку Јованову требали су бити избачени из странке, те је то један од разлога због ког смо се одлучили на овај потез. Направила је личну групу грађана, а није мењала назив странке и ми смо видели да не припадамо тој групи те смо се и одлучили да је напустимо. Ипак, желимо да наставимо да спроводимо све оне циљеве које смо прецизирали и дефинисали у кампањи 2012. године, те и када се правила коалиција са Српском напредном странком. Залагали смо се реформу јавних предузећа, та реформа је спроведена. Сматрали смо да је Кикинди потребна индустријска зона, а изградња је при крају и све су то разлози због којих смо одлучили да се прикључимо Српској напредној странци. Наша сарадња са људима из општинског одбора СНС у Кикинди је увек била више него коректна и искрена и не видим разлог зашто то не би било и у наредном периоду." - закључује Лињачки.

150 од око 300 чланова општинског одбора ДСС у Кикинди приступило је Српској напредној странци и претпоставка је да ће се тај тренд наставити у наредном периоду.