Вести

Акција града и медицинских радника настављена у “Калцедонији”

-У наставку заједничке акције кикиндског Завода за јавно здравље, Дома здравља и локалне самоуправе данас је вакцинисано више од 70 запослених у фабрици “Калцедонија”, од којих је њих 24 примило прву дозу. Адриано Зони, директор фабрике, изразио је задовољство што су успели да спроведу ову акцију у којој су имали подршку локалне самоуправе.

-Захваљујући овој акцији, премашили смо број од 50 одсто вакцинисаних у нашој компанији. За нас и наше пословање је то веома значајно. Уз подршку надлежних и организовањем овакцих акција, сигурно ћемо успети да се изборимо са ковидом и избегнемо последице- поручио је Зони. Специјалиста социјалне медицине кикиндског ЗЗЈЗ, др Бранислав Хачко, упознао је запослене у “Калцедонији” са значајем вакцинације и назначио да у 21. веку, колективни имунитет није могуће постићи међусобним заражавањем него имунизацијом.

-Нашим грађанима желимо да пружимо довољно информација да би могли кроз информисани пристанак да одлуче да ли ће се вакцинисати . Потребно је да добију довољно валидних информација и да вакцинација буде добровољна, као и да то буду аргументи струке и науке. Очито је у нашој јавности присутна инфодемија, у виду превеликог броја информација- констатовао је др Хачко. Да је вакцинација најбољи начин да сви заједно победимо пандемију саопштио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде

-У овом тренутку имамо више од 60 одсто пунолетних вакцинисаних грађана. Овај тренд морамо да наставимо да бисмо се коначно вратили нормалном животу. Град Кикинда је, у сарадњи са ЗЗЈЗ и Домом здравља, организовао вакцинацију у привредним друштвима, као и предавања о значају вакцинације против вируса ковид- 19. Досад су предавања, а потом и вакцинација, обављени у фабрикама “Зопас”, Ливници “Кикинда” и “Ле Белијеру”. Хвала менаџменту “Калцедоније” јер је на фантастичан начин организовала ову акцију, али и мотивисала запослене да схвате да заправо сви морамо да будемо вакцинисани. Након “Калцедоније”, идентичну акцију реализоваћемо у фабрици “Тиса Аутомотив”, али и у осталим фирмама- најавио је Лукач.