Вести

Буџет за 2020. годину, чврст темељ за свеобухватан развој Кикинде

Одборници локалног парламента усвојили су на данашњој седници градски буџет за 2020. годину, који је пројектован на износ од три милијарде и 168 милиона динара. Градоначелник Кикинде, Павле Марков, поручио је да је усвојен буџет чврст темељ за свеобухватан развој Кикинде и наших села:
 
У најкраћем, настављамо са интензивним радом као у претходне четири године. Усвајањем овог буџета, Кикинда отвара нову страницу развоја. Креирајући буџет настојали смо да помиримо неколико важних ствари. У фокусу је реализација капиталних инвестиција, али и конципирање новог инвестиционог циклуса за наредних пет година, а у том смислу 2020. јесте почетна година- рекао је Марков и наставио:
 
Око 25 одсто буџета определићемо за инвестиције. То је јасан показатељ колико једна локална самоуправа мисли о развоју. Идуће године решићемо најважнији комунални проблем. Поред водоводног система, то подразумева и изградњу постројења за прераду воде. Постројења за прераду питке воде добиће Мокрин, Руско Село и Нови Козарци. Планирано још пет таквих постројења и за остала села, а прецизнији план направићемо током идуће године- саопштио је Марков и додао да ће Кикинда следеће године добити и модерну централну градску пијацу. Улагаће се у атмосферску канализацију, културу, образовање и наша села:
 
Трг у Мокрину биће реконструисан. Банатска Топола добиће Дом културе, а Руско Село, Иђош и Мокрин модерна дечја игралишта. Такав објекат планирали смо и за малишане у Микронасељу. потврдио је Марков. Одборници су усвојили програме пословања јавних предузећа “Кикинда”, “Топлана” и “Аутопревоз”, донели и одлука о плану капиталних инвестиција за период од 2020. до 2022. године. Усвојен је и предлог одлуке о спровођењу акције укључивања грађана у процес и припреме грађанског буџета, предложени пројекат јавно-приватног партнерства за реконструкцију расвете на територији града и условима обављања ове комуналне делатности, као и допуна одлуке о јавним паркиралиштима и уклањању возила и мрежи јавних основних школа.