Вести

Чланице Српске напредне странке осудиле насиље и говор мржње над женама

Поводом све присутнијих, опасних порука, пуних најбруталнијих увреда и претњи, које у јавност пласирају вође опозиционог Савеза за Србију и други противници политике Александра Вучића, данас је у седишту Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди организована конференција за новинаре.

Народна посланица Српске напредне странке Александра Мајкић рекла је да Српска напредна странка неће толерисати ниједан вид насиља, било да је оно физичко или психичко.

- Жене из Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди најоштрије осуђују изјаву Сергеја Трифуновића у којој је новинарку „Српског телеграфа“ назвао курвом и јавно објавио њен број телефона, како би је што више његових истомишљеника вређало - рекла је Александра Мајкић и изнела да овај пример није усамљен, наводећи и један случај на локалу:

- Једна, назовимо „дама“, из савеза за вешање, из Кикинде, јуче је на свом фејсбук профилу објавила следеће: „Ако сте мислили да је Пинк дно, требало би да погледате РТВ Рубин Кикинда, вашар беде, снисходљивости, дилентатизма и курви“. Ако је то речник оних који представљају алтернативу Српској напредној странци, мислим да свако нормалан у Србији има јасан избор - закључила је Александра Мајкић.

Она је подсетила и на случај од прошле недеље, када је након пласирања снимка лажне СМС поруке, хорда присталица СЗС засула претњама и говором мржње на друштвеним мрежама секретара Градског одбора СНС и његову трудну супругу.

- Док се ми у Српској напредној странци боримо за наталитет и доносимо нове мере за повећање наталитета, они прете трудним женама. Док ми у Српској напредној странци доносимо нов Закон о спречавању насиља у породици, где се уводе нове, веће санкције за извршитеље ових кривичних дела, они жене које су на функцијама, које се баве новинарством или неким другим јавним послом, називају курвама и фуксама, објављују њихове адресе, бројеве телефона, позивајући на њихов линч, само зато што оне не мисле као они - констатовала је Мајкићева, додавши да нису заборављени ни недавни позиви на силовање председнице Владе, вешање функционера СНС и друге најбруталније увреде које у последње време износе челници опозиционог Савеза за силовање и вешање.

- Жене у Српској напредној странци заузимају све више позиција и све смо јаче и гласније. Вероватно је то један од разлога због чега смо на мети и удару тих из савеза за вешање и силовање - закључила је Александра Мајкић и поручила овом опозиционом блоку да би у друштво лидера могли да уврсте и једну лидерку, што би можда довело до тога да се мало пристојније понашају према женама у Србији.