Вести

Чујић: СНС је Кикинду подигла из пепела

Нинослав Чујић, секретар ГрО Српске напредне странке, је на данашњој конференцији за новинаре поручио да лажи и измишљотине Стефановића, Бодрожића и осталих Милешевићевих полтрона грађани препознају јер су позитивни резултати рада Српске напредне странке свуда око њих.

Чујић је објаснио да је током прошле недеље изнето низ лажи на рачун рада Српске напредне странке које су кулминирале у говору Борка Стефановића током његове посете Кикинди. Нагласио је да Кикинђани треба да знају да га је дочекао Зоран Милешевић, што још једном јасно показује ко је прави шеф кикиндске опозиције.

Најпре нас је један од лидера кикиндске опозиције и главни пропагандиста Зорана Милешевића и Драгана Ђиласа, Жељко Бодрожић, оптужио за некакве конкурсе у износу од око 40.000 евра. Не би то било ништа чудно, дешавају се Жељку са времена на време разне халуцинације, да нас већ сутра потпредседник Ђиласове странке, Борко Стефановић, није оптужио за некаквих 40 милиона евра! За само један дан увећали су суму чак 1000 пута! Зато их позивам да се бар договоре шта ће да лажу и измишљају.

Осврћући се на боравак Стефановића у нашем граду и његових тврдњи да напредњаци у Кикинди ништа нису урадили, Чујић је закључио да нема места у Србији у коме је погрешније изговорити такву реченицу. Подсетио је на то да су успели да све кикиндске гиганте униште и затворе и да су на десетине хиљада Кикинђана оставили на улици и без хлеба:

Затворили су „ПИК“, „Приму“, „Хемик“, „Ливницу“ и „Метанол“. „Тозу“ су довели до стечаја, хотел „Нарвик“ су претворили у штенару, а у индустријској зони гајили су коров висине два метра. Никада ниједног инвеститора у Кикинду нису довели. Ниједно радно место нису отворили.

Чујић је истакао да данас у Кикинди послују два велика инвеститора „Зопас“ и „Мекафор“ који запошљавају око 1000 наших суграђана, и то захваљујући ангажовању Српске напредне странке и подршци Александра Вучића. „МСК“ поново ради и „Тоза“ полако стаје на ноге. „Тиса аутомотив“ у Кикинди је отворио нове погоне у којима ће запослење наћи још наших суграђана.

И јуче су у Кикинду долазили инвеститори који су разматрали могућности отварања погона у нашем граду. Урађен је пут до Башаида, као најгори део пута од Кикинде до Београда и Новог Сада, а сада заједно са ЈП „Путевима Србије“ сређујемо улаз у наш град. Уредили смо гранични прелаз Наково и отворили га за употребу захваљујући личном ангажовању Александра Вучића. Данас може да види колико је аутомобила са румунским таблицама у нашем граду, што показује да више нисмо „окретница аутобуса“, већ место кроз које се пролази и у које се долази. Све ово, као и још пуно добрих ствари је урађено на пољу комуналне инфраструктуре, канализације, и водовода у протеклих шест година.

У недостатку понуде некакве политике или предлога за бољи живот, присталице Ђиласа и Милешевића нуде уништавање саобраћајних знакова.

Када је улазио у Кикинду, Борко Стефановић је прошао поред хладњаче у власништву Драгана Ђиласа која ни данас не ради, а у коју је уложено на стотине хиљада евра из покрајинског и републичког буџета. Можда је прошао и поред хотела „Нарвик“, којим заправо управља онај ко га је дочекао у Кикинди. Е, те две слике су најбољи показатељ како раде Ђилас, Милешевић и остали и како би изгледала Србија и Кикинда којом би они управљали.

Коментаришући да је потпредседника СНС, Миленко Јованов, постао опсесија свима у Ђиласовом савезу, почевши од Жељка Бодрожића, па надаље, трагикомично је колико је Борко Стефановић износи неистине.

Што би рекао наш народ „лупио, па остао жив“. Свакога дана Јованов разговара са грађанима како у Кикинди, тако и у Иђошу, у Накову, у Новим Козарцима, Руском Селу и сви га ти људи виде својим очима, рукују се са њим, поразговарају, али ето, дошао Ђиласов Борко из Београда да им каже да им се то само учинило и да верују њему, а не својим очима.

Додао је да најчешће питање које Јованов добија од грађана је када ће одговарати сви они који су се обогатили пљачкајући народ, а са којима у истом строју корача и Борко Стефановић.

Грађани Кикинде ће врло брзо, већ у марту идуће године, јасно показати шта мисле о раду Српске напредне странке, а шта мисле о Милешевићу, Ђиласу, Бодрожићу, Панићу, Борку Стефановићу и свима осталима из те екипе.

Уосталом, овде су већ једном покушали бојкот, на изборима за председнике Савета месних заједница, па је излазност била за 50% већа него када су излазили на изборе. Верујемо да ће се слична прича догодити и у марту-закључио је Чујић.