Вести

Да сарадња Кикинде и Зрењанина буде још успешнија

-Редовна Скупштина Регионалног центра за друштвено - економски развој “Банат” из Зрењанина, којом је председавао градоначелник Кикинде, Никола Лукач, данас је одржана у нашем граду. Скупштини су присуствовали градоначелници Кикинде и Зрењанина, званичници општина Житиште, Сечањ, Нова Црња, Регионалне привредне коморе Зрењанин и РЦР “Банат”. На седници се могло чути да је Регионални центар за друштвено - економски развој “Банат”, у претходном периоду, кроз фондове Европске уније, привукао близу четири милиона евра и да је тачка окупљања и сарадње свих локалних самоуправа у овом делу Баната.

-Регионални центар за друштвено - економски развој "Банат“ помаже нам у лобирању и изради појединих стратегија. Уз њихову помоћ, конкуришемо на прекограничним програмима. Они нас усмеравају на који начин да искористимо све бенефите и могућности које нам пружају међународни фондови- рекао је Лукач и додао да су на овом скупу донели важне одлуке попут уговора о начину финансирања у наредном периоду.

-Мислим да је то кључна ствар. Циљ нам је да максимално искористимо све фондове како би живот у граду био бољи и квалитетнији- нагласио је Лукач. Градоначелник Зрењанина, Симо Салапура, констатовао је да је последњих неколико година постигнута боља сарадња између комшијских градова.

- Регионални центар за друштвено - економски развој „Банат“ наш је партнер. Прекогранични пројекти омогућују нам да унапредимо важне области у нашим локалним самоуправама- оценио је Симо Салапура, градоначелник Зрењанина. Ирена Живковић , директорица РЦР „Банат“ , потврдила је да је у току израда планова развоја локалних самоуправа у које ће се унети нови пројекти:

- Долази нови период програмирања. Сигурна сам да ће бити још успешнији- казала је она.