Вести

Да туристичка сарадња Кикинде и Зрењанина буде још успешнија

-Директор зрењанинске Туристичке организације, Зоран Љуботина и његова колегиница Јасмина Миланков, в.д. директор ТО Кикинда, потписали су данас у граду на Бегеју протокол о сарадњи. Иако туристички посленици комшијских градова сарађују већ пет година, овим протоколом ће, уверени су Кикинђани и Зрењанинци, сарадња бити подигнута на виши ниво.

-На предстојећем Сајму туризма град Зрењанин имаће штанд. Наш град неће, али је постигнут договор да се кикиндска туристичка понуда представи на њиховом штанду. Током предстојеће манифестације “Кикиндско лето” моћи ћемо да угостимо и видимо Зрењанинце. Ми ћемо се представити на манифестацији “Банатска бајка”. Заједно смо у претходном периоду промовисали и пројекат “ЕуроВелопарк Банат”- подсетила је Миланков. Потписивању протокола о сарадњи комшијских Туристичких организација присуствовали су Симо Салапура и Никола Лукач, градоначелници Зрењанина и Кикинде.

-Оваква сарадња је потпуно нормална и логична. То је пресудно за даљни напредак оба града и развој туристичке понуде. У претходном периоду, два града заједно су сарађивала на неколико пројеката. Једни друге подржавамо, а ово је прилика да постојећу квалитетну сарадњу у области туризма додатно оплеменимо. За наш град је изузетно важна брза саобраћајница која ће повезати Кикинду и Сомбор, односно граничне прелазе Наково и Бачки Брег. Попут наших комшија и за нас је важна израдња ауто пута Београд- Зрењанин- Нови Сад. Ове модерне путне комуникације још више ће повећати наше инвестиционе потенцијале, а задржати младе у овом делу Баната- оценио је Лукач.