Вести

Финиш радова, нова пијаца биће готова у наредних месец дана

-Игор Мировић, председник Покрајинске владе и Никола Лукач, градоначелник Кикинде, уверили су се да је изградња централне градске пијаце у завршној фази. За најкасније месец до месец и по дана, модеран објекат са три ламеле и око 3.300 квадратних метара коначно ће бити готов.

-Кикинђани су на овакав објекат чекали неколико деценија. Гости из Новог Сада и ми смо се уверили да су радови при крају. То значи да ће ускоро продавци имати неупоредиво боље услове за рад. Верујем да и нихове муштерије нестрпљиво чекају тај тренутак- рекао је Лукач који је доцније са Мировићем и њиховим сарадницима, поразговарао са трговцима и потврдио да ће се преостали радови у накраћем року окончати . Управа за капитална улагања АП Војводине овај, за Кикинду капиталан пројекат, издвојила је 240 милиона динара, док је локална самоуправа определила 98 милиона. Мировић је рекао да су неимари при крају, али да је ово истовремено нови почетак за Кикинђане, јер ће добити модерну, затворену и климатизовану пијацу.

-Долази ново време за, пре свега, људе који ће овде радити и продавати пољопривредне и друге производе. С друге стране, и купцима ће бити лагодније. Технолошки и санитарни услови у овом објекту неупоредиви су са оним што је досад било на овој локацији. Јесте да се мало одужило, али кад у наредних месец дана, или можда мало касније, овде све буде врвело од људи, а тезге буду пуне, све ће се то заборавити- оценио је Мировић и потврдио је да ће у наредних неколико недеља почети и најављена реконструкција кикиндске болнице, као и да пројекат изградње фабрике воде иде својим током.

-Са једним скоро готовим капиталним пројектом, али и два нова, овде у Кикинди и на северу Баната, људи ће имати боље услове за живот и лечење. До краја године, очекује нас почетак радова на брзој саобраћајници између Кикинде и Сомбора- најавио је Мировић.