Вести

Град помогао да се стамбено збрине још 25 избегличких породица

Да свака избегличка породица треба и мора да има кров над главом нагласаио је председник Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди Павле Марков. 

 
Kључеве 25 станова стамбеног објекта у улици Пере Сегединца добиле су избегличке породице из БиХ и ХрватскеК, које имају пребивалиште на територији Града Кикинде. Станови су изграђени у оквиру пројекта Регионалног стамбеног програма, потпројекта 2. Вредност радова износила је нешто више од од 624.000 евра, а локална самоуправа је за инфраструктурно улагање определила 12 милиона динара. Марков је нагласио да је у Кикинди у претходном периоду обезбеђен кров над главом за 160 породица:
 
- То сматрам великим успехом, а данашњим усељавањем 25 породица, додатно заокружујемо наш задатак. Ово не би било могуће без подршке републичких и европских партнера. Настављамо с овом политиком. Радићемо док год не збринемо сваку породицу- поручио је он. 
 
Овом догађају присуствовао је и Ивица Дачић, први потпредседник Владе, представници делегације ЕУ у Србији, ОЕБС-а и УНХЦР-а и Комесаријата за избеглице који су похвалили добро обављен посао.