Вести

Градиће се фабрика воде

У Влади Србије уприличена је свечана церемонија потписивања уговора за изградњу фабрике воде који је, у име Града Кикинда, потписао градоначелник и председник ГрО СНС. Инвестиција вредна шест милиона евра реализоваће се кроз програм  сарадње са немачком развојном банком KFW.

Уговор је потписала и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, министар финансија Душан Вујовић и директор за комуналну инфраструктуру за југоисточну Европу и Турску KFW банке Кирк Милнер.

„Кикиндска вода има повишен ниво арсена, мангана и бора. Захвалио бих Влади Србије и министарствима што су нам помогли да дођемо до најбољег решења за наше проблеме“ , рекао је Павле Марков.

Тридесетогодишњи проблем биће решен изградњом новог постројења за прераду воде које ће омогућити здраву пијаћу воду. Локална самоуправа, вођена Српском напредном странком, још једном је потврдила да активно тражи решења за конкретне проблеме и да јој је бољи квалитет живота грађана, увек, на првом месту.