Вести

Градоначелник Kикинде Никола Лукач честитао празнике својим суграђанима

Градоначелник Kикинде Никола Лукач је у празничној видео честитки својим суграђанима пожелео следеће – Поштовани грађани, година на измаку била је пуна изазова. Kао и претходне године и ове смо се на првом месту борили за очување здравља свих нас, али и за даље унапређење економије и развоја нашег града.
 
Један од највећих пројеката који сада реализујемо је реконструкција Опште болнице Kикинда стуба здравствене заштите у нашем граду, али и околини. За наредну годину планирамо почетак друге фазе реконструкције Болнице чиме значајно доприносимо ревитализацији читавог здравственог система у Kикинди.
 
Градска пијаца чија је изградња окончана, већ након празника примиће прве продавце и произвођаче који ће, уз грађане Kикинде, осетити све благодети овог новог, модерног и функционалног објекта.
 
2021 година била је у многоме посвећена реконструкцији улица у граду, али  и селима на територији Kикинде. Обновљени су километри улица, чинећи наш град функционалним и бољим.
 
Поред овога стварали смо и услове за почетак изградње брзе саобраћајнице Сомбор – Kикинда која ће наш град учинити још примамљивијим местом за све потенцијалне инвеститоре, а нашим суграђанима омогућити брзу комуникацију са местима широм Војводине.
 
Свакако први приоритет за наредну годину биће изградња фабрике воде, деценијске жеље свих грађана Kикинде. Kикинда ће коначно постати град у којем сви грађани имају чисту и исправну воду.
 
У светлу свега што је урађено, као и свега што нас очекује желим Вам Срећну Нову 2022. години за коју се надам да ће бити испуњена здрављем, породичном срећом и дечјом грајом. Живели!