Вести

Градоначелник Кикинде примио и наградио Александра Талеског

-Александра Талеског ватрогасца-спасиоца из Кикинде, примио је и наградио градоначелник Никола Лукач. Наш млади суграђанин у недељу, ван дужности, из собе пуне дима, спасио је непокретну Кикинђанку, позвао ватрогасце и Хитну помоћ и помогао њеном супругу да спречи да последице пожара, коју је проузроковала славска свећа, буду веће. Младог ватрогасца спасиоца, који је у служби непуне три године, претходно је похвалио и наградио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

-Не могу рећи да ми не прија ова пажња, захвалност грађана, мојих претпостављених, министра и градоначелника. Једно време живео сам у иностранству. Одувек ме је привлачио овај позив. За мене је то један од најхуманијих послова. Да бисте били ватрогасац- спасилац, морате, пре свега, да будете спремни у свако доба дана и ноћи. Мислим да ћу овим делом позитивно утицати на младе. Уколико су физички способни препоручујем им да постану и они ватрогасци-спасиоци. Леп је осећај бити херој града- признао је Талески и додао да је већ био у сличним ситуацијама.

-Вадио сам након саобраћајне несреће људе из возила. Неки су били у бесвесном стању. Том приликом смо спасили четири живота. Без поговора смо улазили у упаљене куће- испричао је Талески. Пријему у част кикиндског хероја, присуствовао је и Зоран Будиша, в.д. начелник Одељења за ванредне ситуације у Кикинди.

-Испуњава ме осећај поноса јер сам на челу града који има хероје, нарочито у Ватрогасно-спасилачком батаљону. Верујем да су сви Кикинђани поносни на наше хероје. Александар Талески је истински херој. Желимо да му одамо признање за овај подвиг. Сви припадници Ватрогасно-спасилачком батаљона потврђују да је Кикинда заиста град добрих људи. Александар није имао дилему да свој живот стави у функцију спасавања живота старијих суграђана- саопштио је Лукач.