Вести

Градоначелник посетио Техничку школу и обновљену фискултурну салу

-Симболично на Савиндан, Никола Лукач, градоначелник Кикинде и његови сарадници, посетили су Техничку школу. У највећој кикиндској средњој школи окончана је реконструкција фискултурне сале. Локална самоуправа сносила је трошкове санације паркета. У ту сврху је опредељено непуних 1,5 милиона динара.

-Свим просветним радницима и ђацима чеситам Савиндан. Баш на дан кад славимо Светог Саву, утемељивача образовања и првог српског архиепископа, уверили смо се да фискултурна сала изгледа неупоредиво боље у односу на претходни период.

-Ту пре свега мислим на паркет који је, пре ових радова, заиста био у лошем стању. Услови за извођење наставе и ваннаставних активности нису били добри. Сада више није тако, али има простора да се овај објекат додатно среди. Додатних улагања биће у Техничкој школи, али и у другим образовним установама на подручју нашег града.

-Средства ћемо обезбедити из локалног буџета, а рачунамо на подршку ресорног покрајинског секретаријата и министарства- потврдио је Лукач и најавио да су ове године предвиђена уређења фасада и дворишта појединих основних и средњих школа. Миланка Халиловић, директорица Техничке школе, каже да је паркет у фискултурној сали сређен након 12 и више година.