Вести

Градоначелник угостио отправника послова амбасаде Малезије

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уприличио је данас пријем за отправника послова амбасаде Малезије у Београду. Ник Адy Арман и његови сарадници по први пут су гости Кикинде. У жељи да се ближе упознају са туристичким и културним знаменитостима нашег града, изабрали су да у Кикинду дођу током “Совембра”. Манифестација којом се промовише природни феномен, оличен у највећем зимовалишту совс утина на свету, привлачи све већи број иностраних туриста. Гости из далеке земље за домаћине ће у Народном музеју приредити уметнички програм “Очаравајућа Малезија у граду сова”:
 
Драго ми је што је наш уважени гост констатовао да је Кикинда веома занимљив град, не само због наших сова. Посебно је лепо што ће нам представити Малезију и показати све културне, туристичке и друге особености ове далеке земље. Надам се да ћемо и у наредном периоду имати сличне догађаје, и да је ово наговештај успостављања интензивније сарадње у свим областима- поручио је Марков. Да је амбасада Малезије веома посвећeна промоцији њихове културе и размени између наше две земље, потврдио је отправник послова амбасаде Малезије, Ник Адy Арман:
 
Ми смо две географски удаљене земље, другачије културе, али култура је универзална и кроз њу људи могу да се упознају међусобно. Када се упознају и постане им пријатно, онда можемо да причамо о сарадњи и тада ствари почињу. Драго ми је што могу да упознајем различите делове Србије, који су јединствени. Чуо сам да је Кикинда позната по совама и хтео сам лично да их видим. Речено ми је да сове овде долазе сваке зиме у великом броју, што је јединствено. Још увек покушавам да схватам научно објашњење за то, јер је јако ретко видети сове на једном месту. Мислим да је Кикинда леп град и људи су предусетљиви. Радујем се будућој сарадњи- поручио је отправник послова амбасаде Малезије у Београду.