Вести

Хрњак: На најбруталније претње и увреде одговорићемо конкретним резултатима

Ванредна конференција за новинаре одржана је данас у седишту Српске напредне странке, на којој је Станислава Хрњак, испред Градског одбора, говорила на теме које се у последње време све чешће намећу, услед непримереног понашања и деловања челних људи Савеза за Србију. Она је подсетила да се и посланица напредњака Александра Мајкић недавно испред ове странке обратила јавности поводом најгрубљих увреда Сергеја Трифуновића упућених истакнутим чланицама СНС-а.

- Тада је жене у политичком животу назвао курвама, фуксама и осталим погрдним именима. Сведоци смо да тај вокабулар веома често превазилази границе укуса и да се не сврстава у нормалан политички дијалог. Често у политичким сучељавањима има баш оног што је непримерено, а непримерено је да било ко од политичара или људи који се баве јавним послом, себи допусти да се на такав начин обрачунава са политичким противницама- нагласила је Станислава Хрњак.

Недуго затим, десио се случај када је секретару Градског одбора Српске напредне странке Нинославу Чујићу подметнута измонтирана порука у којој наводно прети отказима онима који не буду присуствовали дочеку Владимира Путина у Београду. Уследила је лавина претњи и најгорих увреда упућених Чујићу и његовој трудној супрузи на интернету. Хајку су покренула засад непозната лица, али све наводи да она има политичку позадину и да је иницирана од неког ко би из ње извукао понеки прљави политички поен. Хрњакова је оквалификовала овај случај покушајем бруталног компромитовања истакнутог члана СНС.

- Сама СМС порука била је прилично неписмена, јер им је била и тужна и неуспешна намера да нас таквима представе- навела је Станислава Хрњак и додала да је Српска напредна странка и поред озбиљности тада изнетих увреда и претњи, реаговала достојанствено.

Случај је пријављен полицији, баш као и најновији, који се десио почетком недеље, када је Зоран Милешевић упутио најпогрдније увреде потпредседнику главног одбора Српске напредне странке Миленку Јованову.

- Зоран Милешевић, а то није тајна, водио је Демократску странку у Кикинди до 2012. године. Све што се до тад у граду урадило, није урадило или се наопако урадило, резултат је идеја и координације Зорана Милешевића. И то није спорно. И данас се и Мики Панић и Мићо Стојановић и Светлана Козић и Жељко Бодрожић, окупљају око Зорана Милешевића. То није спорно. Спорно је и ужасавајуће, да Зоран Милешевић директно, СМС поруком, прети нашем колеги, потпредседнику Главног одбора Миленку Јованову- изнела је Станислава Хрњак. Она је истакла да Јованов, попут осталих чланова Српске напредне странке, нема проблем да каже оно што мисли и да стоји иза сваке своје речи коју је изговорио о ономе што сматра да је криминал и лоповлук.

- Да ли начин на који се обрушио Милешевић на Јованова треба да буде модел понашања у будућности Србије? Од „свињо фашистичка“, до „је**ћу ти све живо и мртво“. Да ли то значи да колега Јованов или неко од нас треба да живи у страху да ће га неко напасти и физички због политичког неслагања? - упитала је Станислава Хрњак.

На ванредној конференцији за новинаре у седишту Градског одбора Српске напредне странке, споменут је и пример опхођења уредника латиничних „Кикиндских“ Жељка Бодрожића, који је у својим новинама објавио фотомонтажу на којој су три функционерке СНС одевене у четничку униформу, а слика насловљена са "Ми смо жене на све спремне".

Овакав начин бављења политиком, закључила је Станислава Хрњак, производ је немања политичког програма и идеја.

- Они се боре против некакве „диктатуре“, а за собом су оставили милијарду дуга, хотел „Нарвик“, све могуће растурене фабрике, а онда смо дошли ми, па смо вратили дуг, покренули „Метанол“, „Тозу“, отворили „Зопас“, „Мекафор“, па доводимо „Калцедонију“, па смо отворили гранични прелаз, па смо уложили у здравствене и образовне установе. Како свему томе да се супроставите, него да будете бахати и безобразни - закључила је Станислава Хрњак.    

 

ВЕШАЛА КАО МОДНИ ДЕТАЉ

 

Појава да се макета вешала носи на протестима опозиције, Станислава Хрњак оценила је као својеврстан модни детаљ шетњи „Један од пет милиона“.

- Размишљали смо, сећајући се стрељања у згради Курије, да ли би нас овде вешали или стрељали у случају да дођу на власт - упитала је Хрњакова и додала да су напредњаци оцењивани на изборима и пре две године и изразила сигурност да ће грађани умети и убудуће да препознају оне који се боре радом и резултатима, а не маскама, вешалима и насиљем:

- С обзиром да су то људи који немају политику, који су се скупили с коца и конопца у некакав Савез за Србију, а који се према последњим информацијама растура, што је било и очекивано, не чуди да су им и протести све килавији.