Вести

"Калцедонија" купила земљиште у Индустријској зони

Данас је у Свечаној сали Градске куће уприличено свечано потписивање Уговора између „Калцедоније“ и Града Кикинде. Уговор је, у име Града, потписао градоначелник Павле Марков и Адриано Зони директор фирме „ Гордон“ која је део „Калцедонија“ групе.

„Калцедонија“ је за куповину парцеле у индустријској зони, на којој ће изградити фабрику, издвојила 12 милиона динара. Са припремним радовима се креће у октобру, а почетак рада фабрике се очекује на пролеће 2018. године и запослиће око 300 људи.

- Обнављање кикиндске привреде започето је кроз стварање услова за привлачење страних и домаћих инвестиција. Изградили смо индустријску зону и кренули у најтежи посао, посао привлачења инвеститора и попуњавања индустријске зоне. Можемо рећи да Кикинда бележи успон из године у годину кроз привлачење нових инвестиција и то је темпо којим ћемо наставити - рекао је градоначелник Кикинде, Павле Марков.

Адриано Зони, директор фирме „Гордон“, захвалио се градоначелнику на сарадњи и подршци локалне самоуправе кроз процес преговарања и финализације инвестиције:

- „Калцедонија“ је компанија која има преко 30 хиљада запослених у свету. У Србији послује од 2010. године и има погоне у Суботици и Сомбору у којима је запослено око три хиљаде радника. У Кикинди ће се производити мајице дугих, кратких рукава, шорцеви и слична гардероба. Очекујемо да са процесом регрутације кренемо до краја године - навео је Зони.

Долазак фирми „Зопас“, „Мекфор“ и сада „Калцедоније“ локална самоуправа, вођена Српском напредном странком, још једном је доказала да напорно ради како би смањила стопу незапослености и да јој је бољи живот грађана главни приоритет у свакодневном раду.