Вести

“Кикиндски беби клуб” обрадовао родитеље 151 малишана

Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Младен Богдан, председник градске Скупштине и Валентина Мицковски, чланица ГВ за образовање и културу, уручили су данас родитељима 151 беби пакет. То је прва овогодишња акција „Кикиндског беби клуба“. Ова племенита акција у нашој средини реализује се од 2014. године.

-Честитам вам на приновама. Даривали смо малишане који су рођени током октобра, новембра и децембра прошле године. Град Кикинда увек ће се трудити да вам помогне и олакша прве месеце родитељства- обећао је градоначелник присутним родитељима. Надовезао се Младен Богдан, председник градске Скупштине.

-Ово је дефинитивно једна од најлепших активности у Градској кући. Кад је реч о првој подела беби пакета у 2022. години, можемо да се похвалимо већим бројем рођене деце у односу на претходни период- констатовао је Богдан. Он је подсетио да се из градског буџета града издвајају значајна средства за помоћ породицама, дечију и социјалну заштиту.

-Издвајамо средства за прво и друго дете. Нисмо имали програм за треће дете, а управо нам је сарадња са Покретом за децу “Три плус” омогућила да на конкретан начин помогнемо и таквим породицама- констатовао је Богдан.