Вести

Међународни дан особа са инвалидитетом

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, Савет за социјална питања Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди и чланови Четвртог месног одбора посетили су Центар за пружање услуга социјалне заштите. Овом приликом они су се дружили са корисницима  и даровали им прибор за реализацију радних терапија, електрични решо и чепове пластичних флаша које су активисти Четвртог месног одбора дуже време скупљали.

- Одлучили смо да заједно обележимо овај дан. Желим да истакнем да локална самоуправа развија услуге социјалне заштите и механизме за остваривање права које за циљ имају повећање степена укључености особа са инвалидитетом у социјални и економски живот локалне заједнице – рекао је Младен Богдан, председник Савета за социјалну заштиту ГрО СНС.

Центар за пружање услуга социјалне заштите има 26 корисника. Током ове године локална самоуправа издвојила је преко два милиона динара како би ова установа функционисала и подржала пројекте који су допринели развоју моторичких, радних и креативних способности корисника.

- Истакао бих отварање Рехабилитационог центра за сензорну интеграцију, који је јединствен у Србији и састоји од слане, беле и сензорне собе. Такође, очекује се испорука специјализованог возила са рампом за превоз корисника са инвалидитетом и овај пројекат је реализовала локална самоуправа кроз наградну игру „Узми рачуни победи 2018“ - навео је Богдан.