Вести

Министар Ђорђевић: Два милиона евра за три капитална пројекта

Кикинду је посетио члан председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић. Он је овом приликом обишао установе социјалне заштите у Кикинди и најавио повећање капацитета и опремљености кикиндског Геронтолошког центра, док ће у наредном периоду Кикинда добити потпуно нову зграду Центра за социјални рад. 

- Општи закључај је да постоји доста простора да се у Кикинди унапреди квалитет социјалне заштите. Конкретно, капацитет Геронтолошког центра биће повећан. Два милиона евра опредељена су за реализацију три капитална пројекта. Старе павиљоне у Старом дому замениће нови објекти. Уследиће друга фаза реконструкције Новог дома, али и радови у будућем Прихватилишту.

Председник Градског одбора у Кикинди, Павле Марков, изјавио је да је локална самоуправа у овој години определила 135 милиона динара за побољшање услова рада установа социјалне заштите и свих корисника:

- Добра је и вест да се током претходне три године смањио број корисника социјалне заштите. То недвосмислено говори о излазној путањи привредног живота Кикинде - подвукао је Марков.

Поред посете установама социјалне заштите Ђорђевић је посетио и Градски одбор где је о предстојећим изборима разговарао са члановима и симпатизерима.