Вести

Не затварамо очи пред проблемима

Изградња Индустријске зоне, вреловода у улици Браће Татић, кружног тока на улазу у град, замена пет километара водоводне мреже, завршетак реконструкције пута Кикинда-Башаид, асфалтирање улица: Милоша Остојина, Саве Текелије, Драгољуба Удицког, Његошеве у Кикинди, као и улица у Накову, Банатском Великом Селу, Новим Козарцима, скори почетак овог посла у Мокрину, уређење цркве у Иђошу, изградња капела у Банатској Тополи, радови у Сајану, Башаиду и Руском Селу, улагања у културне и спортске објекте, Предшколску установу “Драгољуб Удицки”, школе, здравствене установе, само су део онога што је урађено у протеклих годину и по дана, рекао је гостујући у емисји “Резервисано” градоначелник Павле Марков.

Међу 100 најважнијих инвестиција урађених у протекле четири године наш гост је истакао и довођење два велика страна инвеститора “Мекафор” и “Зопас”, покретање фабрике МСК, добијање статуса града, важност награда које су граду додељене од Савета Европе и Министарства туризма који је “Дане лудаје” прогласио за најбољу манифестацију у земљи. 

Коментаришући летак са потписом Уједињене опозиције Кикинде први човек града мишљења је да опозиције у граду има онолико колико су јој грађани дали поверење, као и да су критике упутили појединци:

-То више нису ни организоване политичке групе, него је то неколико појединаца који себе називају уједињеном опозицијом. Нејасно је ко води те појединце. Што се тиче мене и мојих сарадника који свакодневно раде на томе да Кикинда поново заузме место које јој припада, немамо времена да се бавимо критикама. Ова власт ради и показује резултате, ако их имамо, имамо, ако их немамо, немамо, али прихватамо само аргументоване критике. Грађани ће пресудити ко је у праву.

Међу критикама упућеним на рачун владајуће странке јесу и оне које се односе на фабрику воде. Марков је подсетио је да је ове године потписан тројни уговор између Града Кикинде, Министарства финансија и КФW банке који ће омогућити реализацију пројекта фабрике воде:

-Нетачно је да пијемо чисте отрове, како се наводи. Питам их где је та фабрика и чиста вода коју нам је оставила претходна власт, а коју смо ми претворили у отрове. Проблем пијаће воде у Кикинди је вишедеценијски. Уговор који смо потписали подразумева да наше учешће буде 70 одсто или 4,2 милиона евра од укупно шест милиона ,уз каматну стопу од 1,1 одсто. Грејс период је пет, а рок отплате је 15 година. 

Градоначелник је додао да нико не затвара очи пред проблемом у којем се нашла Апотекарска установа “Кикинда” и подсетио да је ова установа била у губитку 2012. године за око 136 милиона динара, а сада је дуг мањи од 100 милиона динара.

-Расписали смо јавни конкурс за издавање апотека заинтересованим инвеститорима. Наши услови су да нови закупац отвори што већи број апотека, као и да их буде у свим селима, иако су оне неисплативе. Услов је и да се преузму садашњи радници, иако је трећина некадашњих радника већ пронашла посао.

Павле Марков закључио је да ће градска власт наставити континуирано да ради како би Кикинда посатала боље место за живот.

 

Извор: ТВ Рубин

Погледајте снимак емисије