Вести

НИС донирао Дому здравља ново санитетско возило

У присуству градоначелника Павла Маркова, кикиндском Дому здравља данас је на употребну предато ново санитетско возило са најсавременијим дефибрилатором. Возило је део 17 милиона вредне донације, коју је компанија НИС определила овој здравственој установи, у оквиру програма „Заједници заједно“ за 2019. годину. Начелник Службе хитне помоћи, др Милош Бајић, саопштио је да ће се ново возило користити за транспорт пацијената којима је неопходна здравствена заштита на терцијалном нивоу:
 
Наш возни парк значајно је подмлађен, а сад имамо седам возила. Користимо их за пружање наших здравствених услуга на терену и транспорт пацијената у Нови Сад и Београд. Постојећа возила имају велику километражу, па је испорука новог санитета од велике важности. Сигурност транспорта наших пацијената биће значајно унапређена. Скоро сваког дана, два до три пацијента транспортујемо до терцијалних здравствених установа- казао је др Бајић. Да је за наш град важно што је компанија НИС препознала важност пројекта „Унапређење система примарне здравствене заштите деце и омладине на територији Града Кикинда“ потврдио је и градоначелник:
 
Опредељена средства утрошена су за инвестиционо одржавање објеката Дечијег и Школског диспанзера који датирају са почетка 20. века, набавку медицинске опреме и намештаја, али и куповину санитетског возила са најмодернијом опремом. Кад је реч о овим установама, ми видимо још много простора да се побољшају услови квалитета пружања услуга пацијентима- прецизирао је Марков и захвалио компанији НИС што је овим друштвено одговорним пројектом унапредила кикиндско здравство:
 
НИС и Град Кикинда имају добру вишегодишњу сарадњу. Поносни смо на велики број друштвено одговорних пројеката које смо реализовали са нашим партнерима у Кикинди. Фокус овогодишњег програма “Заједници заједно” био је на унапређењу квалитета рада здравствених установа у 13 градова и општина у којима НИС послује- казао је Стефан Деспотовић, директор екстерних комуникација компаније НИС. Радови у Школском диспанзеру приводе се крају, а већ у понедељак поново ће пацијентима пружати здравствене услуге у адаптираним просторијама. Дечији диспанзер изместиће се у амбуланте код вртића “Колибри” и “Мики”. Поред уређеног дворишта, чекаоница и ординација, Дечји диспанзер добија и приступну рампу за инвалиде, а радови би требало да се окончају најкасније до 9. јануара.