Вести

Нова акција “Кикиндског беби клуба”, поклони за 120 срећних породица

Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, уручила је данас беби пакете родитељима малишана који су рођени током јуна, јула и августа. У оквиру племените акције "Кикиндског беби клуба" обезбеђено је 120 пакета, чија појединачна вредност износи око 8.000 динара. Поред најосновније беби опреме, родитељи су и овога пута добили мултифукционалне столице:

Ову лепу акцију установили смо пре неколико година и она је у оквирима мера популационе политике. Сматрам да је ово, пре свега, диван гест и подршка родитељима. Њихове реакције су позитивне, а то ме радује- рекла је Хрњак и додала да је локална самоуправе у ове сврхе определила четири милиона динара. Ранијих година је за ову меру популационе политике издвајано три милиона динара:

Важно нам је да родитељи препознају да су наше мере популационе политике озбиљне и утемељене у границама наших могућности. Незапосленим породиљама издвајамо по 10.000 динара током шест месеци. За прворођено дете мајке добијају једнократну помоћ у износу од 30.000 динара. Деца родитеља корисника дечјег додатка имају повлашћене цене боравка ПУ “Драгољуб Удицки”. Боравак трећег и четвртог детета у нашим се не наплаћује. Ђацима првацима обезбеђујемо поклоне. За бесплатан превоз средњошколаца издвајамо 37 милиона динара, док студентима регресимо аутобуски превоз- навела је она. Да ова акција родитељима пуно значи потврдила је Милица Иличин из Кикинде. Она је пре два месеца родила Машу:

Први пут добијамо овај вредан и функционалан поклон. Свака помоћ родитељима пуно значи. То ће вам рећи свако од присутних- признала је Машина мајка.