Вести

Обележена страначка слава - Света Петка

Српска православна црква обележава празник посвећен Преподобној мати Параскеви, у народу познат као Света Петка. Ова славна и код Срба веома поштована светитељка је заштитница жена, која је помагала болесне и сиромашне.

Уз резање славског колача у Градском одбору Српске напредне странке прослављена је слава Света Петка. Павле Марков, председник градског одбора, свима који славе пожелео је добро здравље и срећу:

- На самом почетку оснивања странке поставили смо циљеве којих се држимо и данас. Све што смо обећали то смо и урадили, а грађани могу да виде да смо остварили и више од онога што је био првобитни план. Успели смо да исправимо већину ствари које су биле лоше урађене, али много тога нас још очекује. Важно је да се на данашњи дан окупимо и будемо заједно. Резултата не би било да нема јединства не само у странци, него и у граду. Свакодневно радимо на томе да се услови живота свих наших суграђана побољшају. То није ни лак, ни једноставан посао, али уз доста вере и рада резултати морају бити позитивни.

Кум славе био је Недељко Цимеша, председник Месоног одбора странке у Банатској Тополи, а прослави су присуствовали чланови, симпазитери, функционери странке и други гости.