Вести

Од града пензинонерима и основцима флуоресценти прслуци и светла за бицикле

-Никола Лукач, градоначелник Кикинде и чланови локалног Савета за безбедност саобраћаја уручили су пензионерима у Башаиду 66 комплета за њихово безбедније учешће у саобраћају. Комплет садржи флуоресцентан прслук и светла за бицикле. Подела је уприличена у просторијама сеоског удружења пензионера. Мирослав Дучић, члан ГВ за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације и локалног Савета за безбедност саобраћаја, прецизирао је да су ови комплети намењени пензионерима старијим од 65 година који су истовремено и бициклисти. Указао је и на чињеницу да су на овдашњим путевима бициклисти једна од најризичнијих категорија учесника у саобраћају.

-Идентичне комплете добиће и пензионери осталих села, а једна количина намењена је и кикиндским пензионерима, члановима удружење пензионера, укупно 450 комлета. Исти број флуоресцентних прслука и светла за бицикле добиће и ученици нижих разреда основне школе. Паралелно са овом акцијом, Савет за безбедност саобраћаја ускоро ће започети расподелу бустера, ауто седишта која су намењена предшколцима и њиховим родитељима- најавио је Дучић. Председница Месног одбора пензионера Башаида, Драгица Марковић, уверена је да ће флуоресцентни прслуци и светла за бицикле поспешити безбедност најстаријих бициклиста у овом селу, нарочито на најпрометнијој сеоској улици.

-Хвала председнику МЗ Башаид и градоначелнику Кикинде јер су поново, на конкретан начин, помогли пензионерима. Овој донацији претходила је, за наше удружење, још једна важна ствар. Добили смо паркинг испред седишта удружења пензионера. Сређено је и двориште, а најављена је куповина нових столова и столица, и наговештена санација просторија- казала је она.