Вести

Одборници подржали избор новог в.д. директора ЈП “Кикинда”

-На данашњој седници локалног парламента одборници су подржали избор новог в.д. директора ЈП “Кикинда”. Уместо Нина Жувеле, који је на ту функцију оставку поднео из личних разлога, за в.д. директора ЈП “Кикинда” именован је Чедо Гверо, дипломирани менаџер хотелијерства. То звање стекао је на новосадском ПМФ, а како се на седници чуло, завршио је и EMBA Cotrugli business school. Директор је и оснивач фирме „Агро холдинг“ ДОО Нови Сад.

-Има вишегодишње искуство у управљачким процесима, а спреман је да у овако великом систему допринесе знањем, искуством и личним контактима и тимским радом. Чедо Гверо део је тима који ће у граду покушати да унапреди квалитет комуналних услуга и живот у Кикинди- образложио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде ово кадровско решење. Одговарајући на критике опозиционих одборника, Лукач је рекао.

-У последњих девет година граде се путеви и пруге, а коначано је дошла на ред и брза саобраћајница Сомбор Кикинда. Хвала свима, на челу са председником Александром Вучићем који води рачуна о сваком региону у Србији.

-Подршка грађана добија се залагањем, радом, марљивошћу, а политику СНС-а народ подржава и подржаваће- казао је Лукач. Одборници су усвојили и Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Кикинде за 2021. годину.

-Овим документом даје се анализа стања са предлогом мера за подизање нивоа уређености и заштите пољопривредног земљишта, преглед површина пољопривредног земљишта по класама, културама и облицима својине, утврђује Програм радова на заштити и уређењу пољопривредног земљишта и План коришћења пољопривредног земљишта у својини Републике Србије.