Вести

Павле Марков најперспективнији председник општине

Јуче је у свечаној сали општине уприличена додела признања која се одржава у готово свим градовима државе, а носи назив угледног предузетника који је живео у 19. веку, „Капетан Миша Анастасијевић”. Ово признање, произашло је из оцењивања и вредновања предузетничког стваралаштва у локалним срединама, а организује се у оквиру пројекта „Пут ка врху”, који је настао пре 14 година, са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије. Носилац пројекта је компанија „Медиа Инвент” из Новог Сада и Новосадски и Београдски универзитет, а стручну помоћ у његовој реализацији дали су Привредна комора Војводине и привредне коморе Србије и локалне самоуправе. Признање у Кикинди додељено је за 17 привредних и друштвених субјекта са подручја северног Баната, а одлуку о додели признања донео је жирикојим председава проф. др Радован Пејановић, проректор Универзитета у Новом Саду, а кога чине истакнути привредници, новинари, професори.

Међу награђенима нашао се и Павле Марков, који је освојио признање у категорији најперспективнији председник општине. Њему је награду уручио славни песник Перо Зубац, а том приликом Павле Марков захвалио се у своје и име свих лауреата на додељеним наградама и рекао:

-Желим да се захвалим жирију и надлежном министарству које је предлагач ове данашње награде. Награда је опредељена на моје име, али је дефинитивно ова награда дата општини Кикинда, и у том светлу је посматрам и ту видим једну посебну позитивну ноту, јер је препознато да је једна реч која више него недостаје нашем граду, а то је перспективност, садржана и у имену ове награде. То је нешто што обавезује све нас који обављамо одређене функције у општини, да ту перспективност, најперспективнију општину доведемо до тога будемо најразвијенији и да наш град учинимо лепшим за живот и да ово тешко стање и ситуацију драстично поправимо у циљу наше лепше будућности.