Вести

Пензионери Башаида у реновираним просторијама

Најстарији житељи Башаида, од недавно имају могућност да своје дане проводе у лепо опремљеним, освеженим и реновираним просторијама Удружења пензионера, које је данас обишао Никола Лукач, градоначелник Кикинде са сарадницима.

„Реновирали смо просторије, што подразумева реконструкцију подова, плафона, набавку намештаја и клима уређаја. Кухињу смо потпуно реновирали и опремили новим намештајем. Обновили смо водоводну и електричну инсталацију. Велику захвалност дугујемо градоначелнику, који је имао слуха за потребе старијих житеља нашег села. Ово није први пут да је он овде, већ је долазио у обилазак током трајања радова“ - рекао је Бојан Микалачки, председник Савета МЗ Башаид.

Зграда, коју користе башаидски пензионери стара је више од једног века, рекла је председница Удружења пензионера Драгица Марковић.

„Зграда је била јако руинирана. Успешно смо извукли влагу. Просторије су сређене до непрепознатљивости. Захвални смо и граду и Месној заједници, без њихове подршке овога не би било.“ рекла је Марковић и додала „У складу са нашим интересовањима, имамо могућност окупљања. Наши чланови воле да, кроз разговор, уз кафу играју неке друштвене игре, обично у преподневним сатима. Оно што ћемо увести као новину су активности за нас чланице, за чега смо определиле коришћење просторија у поподневним сатима.“

Градоначелник Лукач истакао је да је приоритет да житељима села омогућимо да остају у својим селима, те да им помогнемо да им живот буде пријатнији.

„Волим да обилазим радове и сам се уверим да све тече према плану. Разговарали смо пре неких пет до шест месеци са пензионерима и заједнички смо дошли до закључка да је потребно реновирати просторије. Обећали смо им нове и реновиране просторије, од крова до пода и урађено је све што је обећано. Сигуран сам да ће становници овог села на најбољи начин искористити привилегију да у лепим, чистим и модерним просторијама проводе своје дане. За реконструкцију просторија смо издвојили три и по милиона динара.“

Поред радова на просторијама удружења пензионера градоначелник се осврнуо и на друге пројекте који се реализују у овом месту. Башаид је једино село Града Кикинде у ком није изграђена капела. Ових дана су почели радови на изградњи и тог објекта. Рок за завршетак радова је 120 дана, а град за ову намену издваја износ од 15 милиона динара. У овом селу се, посредством пројекта „Заједници заједно“, ради и на комплетној поставци лед расвете, како у свим улицама, тако и у ОШ „1.октобар“.