Вести

Представљени нови кадрови

У просторијама ОО СНС одржана је прва конференција за медије након расписивања републичких парламентарних избора. Конференцију је одржала Александра Мајкић, чланица изборног штаба општинског одбора странке, која је том приликом подсетила да изборна кампања званично почиње 14. фебруара, а као тему данашње конференције истакла је представљање нових кадрова у општинском одбору странке. Она је подсетила да је СНС одувек стављала акценат на кадрове омладине и положај младих у друштву.

- Од данас ће са нама бити и нових омладинаца који су били у општинским одборима других странака у Кикинди. То су појединци који су препознали своју будућност у СНС. Желим да представим Зорицу Лупуљев која је била у Извршном одбору Демократске омладине у Кикинди и чланица ОО ДС. Зорица Лупуљев је мастер екологије на докторским студијама. Са нама је и Богдан Тасовац који је био вд  председника омладине ОО СПС. Тасовац је дипломирани економиста на мастер студијама - представила је нова појачања у редовима општинског одбора СНС Кикинда Мајкић. Она је додала да се у странци не поставља питање претходног чланства код новопридошлих младих чланова.

- Овим путем позивам и појединце из других странака који су заинтересовани да свој политички ангажман наставе у Српској напредној странци, да своју енергију уложе у рад омладине странке, да дођу и да нам се придруже. Сви су добродошли - закључује Мајкић и појашњава да млад тим данас предводи и општину, а да су млади људи заступљени и у бројним министарствима РС.

Као разлог напуштања претходне странке, Лупуљева је навела незадовољство тренутним стањем које влада у овој партији.

Разлог мог изласка из Демократске странке је изузетно неповољна атмосфера која влада у овој странци већ дужи временски период и сви смо сведоци тога. Као млада и амбициозна особа, нисам себе више препознавала и видела у странци која нема конкретан програм, визију и где не постоји шанса за младе и њихову будућност. Са друге стране, позитивну енергију и амбијент за остварење циљева којима сви ми млади тежимо препознала сам у СНС. Сматрам да свака млада особа мора константно радити на себи и напредовати и на личном и професионалном нивоу и дати допринос заједници у којој живи, а то је данас једино и искључиво могуће у атмосфери коју формира СНС како на републичком, тако и на локалном нивоу - рекла је Лупуљев.

Са друге стране, сада већ бивши омладинац СПС, Богдан Тасовац тврди да једини разлог напуштања СПС је препознавање позитивне енергије коју председник СНС Александар Вучић преноси на омладину.

- Мој задатак у Социјалистичкој партији Србији био је да водим омладинце. Проналазим се у позитивној енергији коју Александар Вучић шири. Желим да Кикинда „процвета” када је омладина у питању. Када реално сагледамо ствари, Кикинда је град духова што се тиче младих. Сви млади људи одлазе у друге градове тражећи тамо запослење и шансу, а у пракси тамо раде за минималне зараде само да не би беспослени седели код куће. Мислим да уз нову енергију можемо много тога да урадимо – закључио је Тасовац. 

Поред поменутих, у последња два месеца приближно 60 омладинаца приступило је одбору Српске напредне странке у Кикинди. Млади у овој странци чине чак четвртину чланства, а општински  Одбор странке данас броји око три и по хиљаде чланова.