Вести

Прва фаза радова на изградњи агро-индустријске зоне

Председник општине Кикинда, Павле Марков, обишао је данас агро-индустријску зону у блоку 41-42. Том приликом је представио појекат изградње као и потенцијал кикиндске општине, по завршетку радова на агро-индустријској зони.

„Текуће проблеме који се јављају, решавамо у ходу и у складу са својим могућностима да би пројекат привели крају и тако били контурентни на тржишту Војводине и Србије. Ово је прва фаза изградње, предстоје радови на канализационој и путној мрежи и свих оних елемената који су неопходни за инфраструктурно опремање ове зоне. Самим тим и привредни субјекти који се налазе у непосредној близини агро-индустријске зоне добиће бољу инфраструктуру. Тренутно су у току преговори са једним великим инвеститором који је заинтересован за ову зону и планирамо да уговор и реализација пројекта буду започети за два месеца„ - истакао је Марков.

Марков наглашава да су средства за реализацију овог пројекта обезбеђена из локалног буџета и из министарства које је надлежано за ову делатност. Вредност радова износи преко 70 милиона динара, од којих је Општина издвојила око 45 милиона динара. Општина планира да обезбеди у будућности нова средства како би се овај пројекат реализовао до краја.

 

У самој агро-индустријској зони налази се пројекат који је рађен у сарадњи са УСАИД-ом, пластеници за производњу корнишона. То је био почетак развоја агро-индустријске зоне. Сада се наставља са пројектом опремања и ширења ове зоне која је од великог значаја за наш град и околину, као потенцијал и могућност привлачења што више инвеститора.