Вести

Ресорно министарство Кикинди донирало 131 канту за смеће

Уговор о донацији канти за одлагање отпада данас су потписали државни секретар Министарства за заштиту животне средине, Роберт Јакша и његов домаћин, градоначелник Кикинде, Никола Лукач. Како су Јакша и Лукач навели, канте запремнине 240 литара, намењене су породицама са пет и више чланова. И ово је, према њиховој оцени, начин да се унапреди заштита животне околине, али и на виши ниво подигне рециклажа отпада. Јакша је навео и да ће опрема за управљање отпадом бити донирана у 34 локалне самоуправе у Србији. Кикинди је већ уручена.

-Циљ нам је да помогнемо локалним самоуправама да буду што чистије, као и комуналним предузећима како би била што ефикаснија. Кикинди је донирана 131 канта за одлагање комуналног отпада- рекао је Јакша, док је Лукач подсетио да ово није први уговор који је ове године потписан са Министарством за заштиту животне средине.

-Поред ове донације, Министартство за заштиту животне средине определило нам је средства за замену котла у ОШ “1. октобар” у Башаиду. Такође, почетком године, заједно смо реализовали пројекат ветрозаштитног појаса . И у наредном периоду конкурисаћемо са новим пројектима како би унапредили животну средину у нашем граду- потврдио је Лукач.