Вести

Саниран кров фискулутурне сале ОШ “Жарко Зрењанин”, увод у нове радове

Функционер Српске напредне странке и покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, председник Градског одбора у Кикинди @sns.kikinda , Павле Марков, потпредседник Главног одбора Миленко Јованов и члан Главног одбора Никола Лукач, уверио се у квалитет изведених радова на крову фискултурне сале ОШ "Жарко Зрењанин". Покрајинска влада је за реконструкцију тог објекта определила нешто више од 4,5 милиона динара. Договорено је да се након крова, реконструише паркет. Круна свега биће опремање сале неопходним реквизитима за што квалитетније извођење наставе. Овом приликом, ђацима су уручене лопте за одбојку, кошарку и рукомет:

- Важно је да се крећемо према нашем стратешком циљу, да школски спорт буде основна база развоја спорта уопште. Ово није једини пројекат који смо реализовали у партнертву са локалном самоуправом. Град и Покрајина лане су заједничким снагама реконструисали спортски терен у дворишту ОШ "Вук Караџић". Помогли смо да се реконструше кров фискултурне сале ОШ "Јован Поповић". Град Кикинда и Покрајински секретаријат за спорт и омладину упустили су се у још један важан пројекат, адаптацију стадиона у Банатском Великом Селу - подсетио је Батез, док је Марков захвалио покрајинској администрацији на разумевању и подршци:

- Важно је то за ђаке школе, али и спортске клубове који користе објекат, а у који није улагано претходних неколико деценија. Верујем да ће се врло брзо окончати и санација паркета. Уз додатно опремање, добићемо потпуно обновљен објекат. Велику захвалност дугујемо и нашем потпредседнику Главног одбора, Миленку Јованову - поручио је Марков и најавио да ће ове године почети и реконструкција прозора на школској згради.