Вести

Стефановић: Графите о Пајтићу писао члан ДС

Полиција је идентификовала особу које се сумњичи да је у Новом Саду писала претеће графите "Смрт Пајтићу", упућене лидеру Демократске странке Бојану Пајтићу, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Ради се о особи И. Г. (37) која је, по сопственом признању, члан Демократске странке од 1997. године, рекао је Стефановић на ванредној конференцији за новинаре.

То дело је, додао је, квалификовано као кривично дело угрожавање сигурности. И.Г. је запослен у предузећу "Војводина воде".

"Разговарано је са њим у смислу обављања претреса, обављен је претрес у његовом стану, а онда је тражена наредба за привођење. У том разговору је сам рекао да је члан ДС од 1997. године", рекао је Стефановић и напоменуо да је у овом тренутку дат налог за његово привођење. Према његовим речима, трага се за особом која је била задужена за израду шаблона тог графита.

Министар унутрашњих послова је напоменуо да полиција неће дозволити да се било коме у Србији прети и да било ко сматра да може да буде ван закона.

"Радићемо темељно на расветљавању овог случаја", рекао је Стефановић и додао да ће одговарати сви који су учествовали у том процесу и да је уверен да ће до краја дана бити приведена и особа која је радила на шаблонима графита и да ће бити саслушана.

 

Извор: Тањуг