Вести

Убедљиве победе кандидата СНС у селима

На данашњој конференцији у Градском одбору Српске напредне странке истакнуто је да су очекивали и прижељкивали одличан резултат који су кандидати, које је подржала ова партија, остварили на изборима за председнике месних заједница одржаним у недељу.

- Избори су апсолутна доминација СНС у селима. Жао ми је што нисмо имали прилику да се ово потврди и у граду јер сматрам да би резултати били исти као на селима, ако не и бољи. Резултати су показали подршку политици Александра Вучића, али и раду локалне самоуправе и свему ономе што је у протекле четири године урађено у селима. Избори су дошли након четири године рада СНС на власти и ово је начин да видимо како људи вреднују оно што је урађено у том периоду. Мислим да смо испит положили, а то нам говоре и остварени резултати – истакао је Миленкио Јованов, потпредседник Српске напредне странке.

Јованов је напоменуо да је било кандидата група грађана који су остварили добре резулатате.

Председник Градског одбора Павле Марков рекао је да су становници села показали висок ниво одговорности:

- Полако, али сигурно, они постају носиоци демократије, не само у Кикинди, него и шире. Захвалио бих свима који су изашли на изборе, без обзира на то за кога су гласали. Излазност бирача на овим изборима је била највећа до сада. Осим у случају Иђоша, где је био један кандидат, у свим осталим селима излазност је била преко 50 одсто и већа је за до 10 процената у односу на све изборе који су се одржавали ранијих година.

Од девет села, кандидати које је подржала владајућа странка победили су у осам месних заједница, а у Сајану је победио кандидат СВМ.

- Практично, политичке странке које су на власти стопроцентно су добиле ове изборе. Зна се и да су и на свим претходним изборима политичке странке подржавале кандидате. Ми смо на овим изборима показали да имамо снаге да пронађемо и подржимо најбољег кандидата за одређену месну заједницу. Није нам био важан само интерес странке, него развој села.

На питање како коментаришу бојкот опозиције Марков и Јованов су истакли:

- Ми се не бавимо опозицијом, него нашом странком и пословима у граду. Опозицији ћемо оставити да се бави глобалним питањима, међународним односима, уставним и законским питањима, а ми ћемо наставити да се бавимо инфраструктуром, социјалним проблемима, запошљавањем наших суграђана – додао је Марков.

- Мислим да су најбољи одговор на бојкот добили од грађана. Без бојкота великих лидера кикиндске опозиције 2008. године излазност је била 37,56 одсто. Излазност 2012. године била је 38,82 процента, такође без бојкота, а уз бојкот излазност је ове године била 47,94 одсто – закључио је Јованов.

 

Марков је подсетио да је прошло годину и по дана од последњих локалних избора, а садашњи изборни резултат говори у прилог томе да локална власт треба да настави да ради као и до сада.