Вести

Уједињени арапски емирати донирали опрему болници и Дому здравља

Фондација шеика Калифе Бин Заједа Алнахјана донирала је Општој болници у Кикинди и Дому здравља вредну медицинску опрему. По сто комада душека и постељине намењени су интерном одељењу, хирургији и неурологији. Донација кикиндском здравству реализована је захваљујући посланичкој групи пријатељства са Уједињеним арапским емиратима у Народној скупштини Републике Србије. Тим поводом је наш град посетио Абдул Рахма Алшамси, први секретар амбасаде УАЕ:

- Драго ми је да смо посетили Кикинди и да је повод била донација вашој болници. Ми већ дуже време помажемо српским пријатељима. Наше две земље имају добре пријатељске односе које ћемо у будућности неговати и развијати - поручио је Абдул Рахма Алшамси.

Кикиндску болницу је посетила и народна посланица Јелена Жарић Ковачевић, председница посланичке групе пријатељства са УАЕ. Иницијатива да се донација уручи болници и Дому здравља потекла је од наше суграђанке и народне посланице Александре Мајкић. Она је оценила да је ова донација резултат добрих и пријатељских односа Србије и Уједињених арапских емирата:

- За годину дана, колико постоји посланичка група пријатељства са УАЕ, успели смо да односи постану још бољи. Посланици који нису из Београда предложили су да се помогне здравственим установама - навела је посланица Александра Мајкић.

Помоћник директора Опште болнице, др Јован Јаконић, захвалио се на донацији амбасади УАЕ и Фондација шеика Калифе Бин Заједа Алнахјана. То је учинила и др Биљана Марковић, директорица Дома здравља. Њима је дониран дефибрилатор за екстерну употребу.