Вести

Уређује се цетрална улица у Новим Козарцима, посао вредан 60 милиона

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, данас је посетио Нове Козарце. У овом селу у току је реконструкција улице Краља Петра Првог. Реч је о централној и најфреквентијој улици која повезује ово место са  суседним селима. Део ове  улице је у претходном периду саниран, а радови су овог лета настављени. Градоначелник је подсетио да је коловоз у овој улици, годинама уназад, био у лошем стању, а сада је чак и проширен. Нова асфалтна подлога биће постављена у дужини од километар и по:

- У наредних месец дана нас очекује наставак санације овог пута, све до излаза из Нових Козараца у суседно Руско Село. Укупна вредност ових радова износи око 60 милиона динара. Сматрам да је ово велика ствар за Новокозарчане. Ово је доказ да на велика улагања у путну инфраструктуру могу да рачунају и житељи наших села- изјавио је Марков и додао да је у овом селу асфалтирана и улица Славка Родића. 

Градоначелник је  посетио и ОШ „Иво Лола Рибар“ и уверио се да ђаци имају добре услове за праћење наставе. И председник МЗ Нови Козарци, др Дарио Петрић, изразио је задовољство што ће улица Краља Петра Првог коначно у потпуности бити санирана:

- Није овде реч само о бољој сигурности и безбедности у саобраћају. Новокозарчани су дуго чекали да се коловоз у овој улици  санира. Чак је било и сумњи да се ово неће урадити. Град Кикинда на нас очигледно није заборавио - рекао је др Петрић. 

Мештанка Вера Милић признаје да су сви житељи Нових Козараца презадовољни:

- Ради се, гради, а и код нас се улаже. Ко не би био задољан-рекла је она