Вести

Уверен сам да ћемо сачувати мир и слободу за наше људе

Председнички кандидат и председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је са предизборног скупа у Кикинди да пред Србијом нису лака времена и да је важно сачувати мир.

"Хвала вам што сте дошли у оволиком броју. Мислим да су времена много озбиљнија од тога да само узвикујемо пароле. Дошао сам да вам кажем шта нас чека и замолим не за гласове, него за подршку да сачувамо будућност", рекао је Вучић.

Питање је како ће се и много јачи од нас изборити са проблемима. Уз све то, где ће неки тражити кривца и у нама малима. Има и оних из региона који би да увуку Србију у сукобе. Свакодневни напади на српску цркву, на државу, са жељом да нас испровоцирају, да ми учинимо нешто чиме бисмо им потврдили тврдње и проузроковали сукобе. Србија је довољно мудра и паметна. Они знају то, зато нас и нападају.

"Никада ни једна Србија није довољно мала и слаба каквом би је желели. Имате из региона оне који би Србију пошто пото да увуку у сукобе, имамо свакодневне напада на нашу земљу. Мисле да је време да коначно униште Србију. То данас видите из Приштине и из Подгорице, а ту осионост видите и из појединих земаља у Европи. Лакше је свој бес искалити на мањима и слабијима од оних на којима би је искалили", истакао је Вучић.

Како је додао, већ за сутра је заказана седница Савета за националну безбедност како би размотрили све аспекте рата у Украјини.

"Важно је да будемо потпуно јединствени. Позивам и оне који говоре ружно о мени да буду уз Србију. Очекујте свашта, данас је Влада Црне Горе, а то није урадила ни Ђукановићева, забранила одржавање наших избора у појединим местима", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је Србија данас довољно паметна, те да је уверен да ћемо сачувати и мир и слободу за наше људе.

Вучић је рекао да би он радо узвикивао пароле, али га море веће бриге.

"Ми старији морамо да гледамо и шта долази после 3. априла. Важно је да се из свега овога извучемо, да једном нас прескочи сва та несрећа која је свет задесила, а већа и тежа него што сада изгледа. Не искључујем и веће сукобе од сукоба две земље. Очекујем. Губили смо много деце у ратовима, морамо да сачувамо мир", истакао је Вучић.

Вучић је најавио изградњу брзе саобраћајнице у Кикинди, као и реконструкцију бројних путева, замену водоводних цеви. Вучић је најавио и велико улагање у реконструкцију болнице у Кикинди.

"Када је Србија у опасности наша света дужност је да је чувамо, а не да се обрачунавамо са политичким противницима. По томе се разликујемо од њих. Мислим да Србија не треба да уђе у НАТО, сама ће да чува своје небо и земљу", нагласио је Вучић.

Позвао је присутне да изађу на изборе и гласају по својој савести како би, како је рекао, да би победила Србија.

"Држимо се заједно, јер заједно можемо све, а ми ћемо да гледамо и да бринемо о вашим родитељима, браћи, сестрама, супружницима, вашој деци", поручио је Вучић.

Позивајући да на изборима гласају тако да победа буде убедљивија него икада, Вучић је поручио окупљенима да се виде ускоро на неким новим радним задацима. 

Окупљени грађани су поздравили аплаузом и повицима "Ацо Србине!".

Грађанима у Кикинди се обратио и Миленко Јованов, члан Председништва Српске напредне странке.

"Хвала за обнову болница, за нови стадион, хвала за сваки пут ... Кажимо хвала Вучићу тако што ћемо изаћи на изборе и заокружити 6", рекао је Јованов.

Др Марија Здравковић се обратила грађанима.

"Веома сам срећна што сам данас у Кикинди и срце ми је пуно што видим оволико младих људи који су дошли да подрже политику која је у ових 10 година показала да ова Србија неће бити Србија на коленима, и која је добијала директиве из иностранства", истакла је докторка Здравковић.

Окупљенима се обратио и Милош Вучевић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

"Ми 3. априла гласамо о нашој кући, 4. априла нема поправног, нема кајања. Сви морамо да изађемо на изборе, да кажемо ко је домаћин наше куће", рекао је Вучевић и позвао све присутне да изађу на изборе и да покажу председнику "да север није хладан, да има емоција".