Вести

Вук Радојевић: Подршка младима који желе да се баве пољопривредом

Данас је у Башаиду одржан вашар робе широке потрошње који традиционално окупља велики број пољопривредника. Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Павле Марков, градоначелник и председник ГрО СНС, као и Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС, посетили су данашњи вашар. Том приликом су разговарали са посетиоцима о важним пољопривредним темама, а обишли су и штанд Српске напредне странке, где су разговарали са активистима странке и окупљеним грађанима.

Покрајински секретар је окупљенима представио подстицајне мере за пољопривредне произвођаче и предочио да су финансијска издвајања већа него прошле године. Посебно се осврнуо на меру подршке младима који желе да се баве пољопривредом и заснују породице на селу.

Градоначелник је истакао да је у буџету Града Кикинде предвиђено више од 130 милиона динара за потребе пољопривреде.Део средства ће бити усмерен управо на додатне субвенције и мере подстицаја.

Јованов је нагласио да се СНС залаже за модернизацију пољопривредне и прехрамбене производње и да је на том пољу урађено много. Истакао је да је национални буџет за ову годину већи за 3,3 милијарде динара и да је више од 120.000 хектара земљишта дато у закуп пољопривредницима, што је у буџет донело више од 24 милиона евра.