Вести

Вукмирица: Нема раздора, општински одбор функционише врло добро

К: Иако нисте присуствовали последњој седници СО Кикинда како коментаришете иступ Ладислава Томића који је супротан ставу странке?

- Тај његов његов чин на последњој седници СО Кикинда, као и многи претходни за мене представљају крајњу неодговорност и неозбиљност уз потпуну одсуство припадности колективу и бриге за остале. Другим речима за мене је то класичан пример егоцентризма и себичности.

К: Томић је у прошлом броју наших новина изјавио да недавни састанак Општинског одбора СНС на којем је одлучено да више није одборник странке, по Статуту странке није могао бити одржан, јер га нисте заказали ни Ви ни он који сте повереници. Како је то онда могло да се деси?

- Општински одбор СНС у Кикинди функционише веома добро и синхронизовано уз веома добру комуникацију на свим нивоима. Кад то кажем мислим на сам одбор, одборничку групу, локалну власт и централне органе странке. Просто, обавезе носилаца функција налажу прилагођавање тренутним околностима и на тај начин је организована поменута седница одбора. С друге стране, Ладислав Томић се више од годину дана не појављује у просторијама странке и све активности су му усмерене на рушење власти и одбора у Кикинди, те је крајње дегутантно да даје такве изјаве. Подсећања ради Томић није учествовао у кампањи за изборе 2012. године, па је након тога дао оставку на место председника општинског одбора, затим је повукао исту оставку, постао повереник заједно са мном, а онда одбио да ради кампању за републичке изборе 2014. године. Након тога је веома активно учествовао у протестима дела пољопривредника, чланова синдиката ЈКП 6. Октобар и неких политичких странака против актуелне локалне власти. За све то време док се он бавио искључиво собом остали чланови одбора и саме странке су пожртовано радили и успели да остваре историјски резултат, који нас је сврстао у ред најбољих одбора у Србији, те на тај начин дошли у ситуацију да многе ствари у нашој општини промене на боље.

К: Да ли је овај последњи случај са Томићем заправо потврдио да у странци већ одавно постоји раздор?

- Понављам, у странци нема раздора, све функционише на најбољи могући начин, а то што Ладислав Томић не може да се уклопи у систем и целокупну организацију и функционисање саме странке то је већ његов проблем. Заиста не желим и избегавам да се бавим тим споредним стварима, тако да је ова изјава просто изнуђена.

К: Како коментаришете Томићеву изјаву да одлука о његовом искључењу није директно повезана са гласањем поводом одлуке о држању домаћих животиња већ да је то дугорочни циљ екипе из странке која жели да га потпуно искључи из странке?

- Цела његова изјава је поприлично конфузна, сама себи противречна са циљем да се скрене пажња са сржи проблема, односно свих његових поступака на тобож неку одлуку о држању домаћих животиња. Његово гласање супротно одлуци одборничког клуба и општинског одбора је просто прелило чашу и довело до тога да наши одборници одлуче да га висе не желе у својој групи. Раније је општински одбор једногласно донео Предлог одлуке да се Томић искључи из странке и тај предлог се налази у процедури, те је на вишим страначким органима да одлуче по том питању. Сада је у питању Одлука одборничке групе, коју је општински одбор само потврдио и ту је стављена тачка. На наредној седници СО Кикинда одборничка група СНС ће бројати 12 чланова, а Томић ће бити потпуно слободан у свом даљем деловању и поступању. Просто, неће морати више ником да полаже рачуне ради својих поступака и изјава.

 

 

Извор: Kikindske