Вести

За десет дана конститутивне седнице Савета месних заједница

-На недељим изборима за чланове девет Савета месних заједница није било прекида и ометања изборног циклуса. Изборни материјал достављен је на време, а то се односи и на почетак и крај гласања- саопштио је Драгиша Михајловић, председник Изборне комисије града Кикинде за спровођење избора за чланове Савета месних заједница.

- Сва бирачка места отворена су у 7 сати, а гласало се до 20 часова. Избори у свих девет села протекли су у фер и коректној атмофери. Право гласа имао је 16.891 бирач, а на 25 бирачких места гласало је 6.943 бирача, односно 41,18 одсто- казао је Михајловић и појаснио даљу процедуре констутуисана Савета месних заједница.

-У року од десет дана, изабрани чланови Савета месних заједница у обавези су да сазову конститутивне седнице на којима ће се из састава чланова изабрати председник Савета МЗ и његов заменик. Првој седници прецедаваће најстарији члан Савеза МЗ на којој се бирају председник и заменик. Одлуке се доносе већином гласова- изјавио је Михајловић. Изборна комисије града Кикинде за спровођење избора за чланове Савета месних заједница утврдила је резултате избора. У Накову је изашло 43,30 одсто, односно 662 бирача. За чланове Савета МЗ Наково изабрани су Слободан Утржан, Оливера Латиновић, Бранислав Чубрило, Милан Влајић и Јован Галић. Недељим изборима у Банатском Великом Селу одазвало се 48,62 одсто, или 985 гласача.

-Изабрани кандидати за чланове Савета МЗ су Мира Пећанац, Зоран Карановић, Михајло Векић, Горан Узелац и Милан Станковић. У Новим Козарцима на изборе је изашло 820 гласача, односно 53,25 процената. У Савет МЗ изабрани су Драгољуб Ћосић, Ивана Ступар, Вукашин Мајкић, Соња Карановић и Марко Чавка. Душан Марјановић, Бранка Ратић, Ведран Ђурасовић, Милан Штевин и Геза Чањи изабрани су за чланове Савета МЗ Руско Село. У овом селу је гласало 1.050 гласача, односно 47, 23 одсто уписаних у бирачки списак- навео је Михајловић.

У Банатској Тополи је на недељне изборе изашло 387 гласача, што представља 58,50 одсто. Недељко Цимеша, Александар Милошевић и Силард Киш нови су чланови Савета МЗ у овом селу. У Башаиду ће то бити Бојан Микалачки, Анета Јанков, Бојан Јанков, Биљана Јеремић и Борис ПопЋирић. Гласало је 1.148 особа, односно 48, 69 процената. У наредном периоду Савет МЗ Мокрин чиниће Горан Ристић, Зорана Костић, Жељко Радаковић, Дејан Ивановић и Радослав Прибиш. У Мокрину се изборима одазвало 1.068 гласача, што представља 25,95 одсто. У Иђошу ће Савет МЗ чинити Иванка Грујић, Горан Станчул, Томислав Симин, Надица Глигорин и Слободан Алексић, а у Сајану Золтан Тот, Јанош Кабок и Миленко Васиљевић. На недељним изборима, у Иђошу је на изборе изашло 574 гласача, односно 30,54 одсто. Скромији изборни резултат забележен је у Сајану. Изборима се одазвало 249 гласача, или 27,33 одсто.