Вести

За сеоске месне заједнице издвајамо све више новца

Српска напредна странка спремна је за предстојеће изборе у месним заједницама, истакнуто је на данашњој конефернцији за новинаре. 

- Желим да се захвалим свима који су подржали наше кандидате у селима. Поједини кандидати су чланови странке, а неки од њих нису чланови наше политичке партије и по нашим проценама они ће бити најбољи представници села у којима су кандидовани. То су: Недељко Цимеша из Банатске Тополе, Миленко Васиљевић из Сајана, Бојан Микалачки из Башаида, Миодраг Команов из Иђоша, Душан Марјановић из Руског Села, Драгољуб Ћосић из Нових Козараца, Милан Мајсторовић из Накова, Живко Угреновић из Мокрина и Гојко Родић из Банатског Великог Села. Има доста нових имена која се до сада нису истицала и драго нам је што је то тако – истакла је Александра Мајкић, потпредседница ГрО СНС.

Она је позвала мештане села да подрже њихове кандидате:

- За сеоске месне заједнице сваке године издваја се све више новца у: инфраструктуру, културу, образовање, спорт, са нагласком на становнике мађарске националне мањине.

Коментаришући изјаву представника опозиције да ће бојктовати изборе за председнике месних заједница Александра Мајкић је рекла:

- Представници опозиције протеклих неколико месеци траже да се распишу избори, а сада када су расписани они их бојкотују. Требало би између себе да се договоре да ли желе изборе или не. Ипак, опозиција бојкотује изборе када је схватила да у селима не могу да нађу кандидата који ће стане испред њиховог имена. 

У овој партији истичу да би волели да имају конструктивну опозицију.

- Бојкотом избора, опозиција је сама себе уништила – закључила је Мајкић.

Александра Мајкић додала је да су кандидате за председнике могли да предлажу и групе грађана и политичке партије.